Hakkari Kent Ormanı tahrip oluyor

Hakkari Kent Ormanı tahrip oluyor

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Sümbül mahallesinin Kent Ormanı Tahrip olmaya devam ediyor.

HİKMET TEMEŞ/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaklaşık 8 yıl önce Hakkâri Valiliği ve Orman İşletme Şube Şefliği tarafından Hakkâri-Van Karayolu üzerinde bulunan şehir girişindeki Tekser mevkiinde tepelik alan ağaçlandırılarak “Kent Orman Parkı” ismi verilmişti. 20 bin değişik türden fidanların dikildiği parkta her geçin gün heyelanın meydana geldiği belirtildi. Kısmen çökerek ağaçları tahrip olan kent ormanında herhangi bir önlemin alınmadığını belirten vatandaşlar, parkın göz göre göre yok olduğunu ifade ettiler.

Kentte yeşil bir görünüm kazandıran ve çoğunlukla ailelerin hafta sonları piknik alanı olarak kullandığı ormanlık alan, bakımsızlıktan dolayı yok olma tehlikesi karşı karşıya. Özellikle aşağı kısımlarında toprak kaymalarının oluştuğu gözlenen ormanda tedbir alınmaması halinde tamamen yok olabileceği belirtildi. 

Duruma bir an önce çözüm bulunup tahrip olan alanların koruma altına alınması gerektiğini ifade eden çoğu vatandaş, çok acil bir şekilde istinat duvarı yapılması gerektiğini vurgularken, önlem alınıp duvar yapılmaması halinde ilkbahar mevsimiyle beraber daha fazla heyelan oluşabileceği ve kent ormanının tamamıyla yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini söylediler. 

unnamed-(2)-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.