Hakkari kazada ölen 6 kişinin yasını tutuyor

Hakkari kazada ölen 6 kişinin yasını tutuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bayram gününde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Sat Buzul Göllerini görmek üzere bölgeye giden ve aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının da yer aldığı 6 kişinin hayatını kaybetmesi ilçeyi yasa boğarken, çeşitli kesimlerden de hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajı yayınladı. 

Evin Yazgan, Aysun Er, Çimen Özçük, Meryem Renda, Semra Varol ve Savaş Bayram'ın hayatını kaybetmesi gündemin ilk sırasında yer alırken, Hakkari ve ilçelerinden vatandaşlar sosyal medya hesaplarında yaşanan acıya ortak oldular.    

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal Politikalar Başkanı) / AK Parti İstanbul Milletvekili, Dr.Betül Sayan Kaya Twitter hesabından Yüksekova'daki kazada hayatını kaybedenlerin acısını paylaştı. 

Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

Hakkari Yüksekova’da meydana gelen trafik kazası haberi bayram gününde hepimizi derinden üzdü. 
Kazada yaşamını yitiren  öğretmenlerimize, eğitim camiamızın kıymetli mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

Twitter hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Yüksekova’da meydana gelen trafik kazası haberi bu bayram gününde hepimizi derinden üzdü dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesajında, "Hakkari Yüksekova'da meydana gelen trafik kazası haberi bu bayram gününde hepimizi derinden üzdü. Kazada yaşamını yitiren öğretmenimiz, memurlarımız ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı memurumuza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hakkari Yüksekova'daki kazada hayatını kaybeden 6 kişi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajında, "Hakkari Yüksekova'daki kazada hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova'da meydana gelen trafik kazası ve bayram tatili dönüşleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Soylu, son 10 yılda bayramlardaki trafik kazası sayısına göre bu yıl düşüşün yüzde 32 olduğuna dikkati çekerek, " Hakkari Yüksekova'daki kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı öğrendiğim andan itibaren başıma bir ağrı girdi çıkmıyor. Çok etkileniyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam gece yola çıkmasınlar. Yorgun iseler mutlaka dinlensinler. Vatandaşımızın canı herşeyden daha önemli" diye konuştu. 

1-20200803192251.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum