Hakkari kayak merkezinde Otel inşaatı başladı

Hakkari kayak merkezinde Otel inşaatı başladı

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Mergabütan Kayak Merkezine yapılacak olan kayak merkezi oteli inşa çalışmalarına başlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Valiliğin destekleriyle turizm sektörünü kalkındırmayı amaçlayan Mergabütan Kayak Merkezine yapılan Sporcu Konaklama Merkezi inşa çalışmalarını yerinde denetledi.

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Durak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Süreyya Doğan, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım daha sonra kayak merkezinde yeni yapılan gölet ve kayak merkezi çevresinde incelemelerde bulundular.

Hakkari valisi Vali Akbıyık, Kayak merkezi otelinin 50 odalı, 36 standart +12deluxe+2suit olmak üzere 120 yatak kapasiteli olacağını söyledi.

Akbıyık, ”Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi kış turizminde önemli bir yer alacak. Otelimizin bugün ilk kazmasını vurduk. Hakkarimizde ülkemizde Türkiye turizmine hayırlı uğurlu olsun. Buranın iki yıl bir süresi var ancak hedefimiz kısa sürede inşa etmek.  Kayak merkezi ilimiz ekonomisi, turizmi, sosyal, kültüreli ve spor için önemli bir yer. Ülkemizde birçok önemli kayak merkezi var ancak kar fazla kalmıyor.  Burada kar fazla kaldığı için civar ülkeler İran, Irak açısından önemli bir kış turizm merkezi olacak. Buranın en büyük sorunu olan konaklama sonunu da gidermiş olacağız. Bunun yanında başka projelerimizde var İnşallah 2023 kadar çok farklı bir Hakkari karşımıza çıkacak” dedi.

5-637.jpg4-958.jpg2-20200602191832.jpg7-309.jpg01-221.jpg02-169.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum