Hakkari Katı Atık Birlik Başkanlığına Dündar seçildi

Hakkari Katı Atık Birlik Başkanlığına Dündar seçildi

Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği Başkanlığına Çukurca Belediye başkanı Ensar Dündar seçildi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Mahalli idareler seçiminin ardından Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın çağrısı ile 22 Mayıs tarihinde ilk toplantısını gerçekleştiren ancak çoğunluk sağlanmadığı için seçime gidemeyen Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği, 25 Mayıs tarihindeki seçimin ardından bugün yine seçime gitti.

25 Mayıs tarihinde yapılan seçimde Ak Partili üyeler toplantıyı terk etmiş, HDP'li üyelerin oyları ile Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği başkanlığına Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman seçilmişti.

Ancak seçimlerin ardından Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarının ilanı ile Hakkari Katı Atık Birliği seçimlerinin aynı güne denk getirildiği gerekçesi ile seçimi iptal etti.

İptal edilen seçim bugün bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

HDP'nin birlik başkanlığına bildirdiği bir üyenin üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle HDP grubu seçime katılmazken, bu defa seçim Ak Partili üyeler arasında yapıldı. 

Yapılan seçimde Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği başkanlığına Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar seçilirken, Birlik 1 ve 2’nci başkan vekilliğine Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci seçildi.

Birlik katip üyeliklerine Mehmet Atay ile İsmet Öktem seçildi. 

1-20190618230342.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.