Hakkari Kadın Platformundan “Çocuk İstismarı" açıklaması 

Hakkari Kadın Platformundan “Çocuk İstismarı" açıklaması 

Hakkari Kadın Platformu, yaptığı basın açıklamasında "Çocuk cinsel istismarı faillerine af girişimlerinden, İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284'ü karalamaktan vazgeçin" dedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK konferans salonunda düzenlenen açıklamaya Hakkari Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Emel Atay Akbaş, HDP il eş başkanı Sipan Turan, HDP Merkez ilçe eş başkanı Sinem Seven, HDP ve KESK üyesi kadınlar destek verdi.

Burada Kadın platformu adına basın açıklamasını okuyan Hakkari Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Emel Atay Akbaş, kadın örgütleri olarak çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerini kaygı ile izlediklerini söyledi.

Bu konu, İnfaz Yasası Nisan ayında TBMM’de görüşülürken de gündeme gelmişti’ muhalefet partilerinin kabul etmemesi ve kadın hareketinin tepkileri üzerine bu girişim ertelenmişti diyen Akbaş şunları söyledi; "Ancak AK Parti Grup Başkan Vekili Tokat Milletvekili Av. Özlem  Zengin, 18 Nisan 2020 günü CNN Türk Televizyonu’nda katıldığı  bir  programda  “’Evlilik  yaşı 14'e mi çekiliyor?’ diye tartışmalar var. Yaklaşık 300 genç insan var, bunlar zamanında erken yaşta evlenmişler ama şimdi evlilik yaşındalar ve bu genç insanların yaklaşık 500 evladı var. Bu konuyu Meclis'te ortaklaşarak yapmak lazım” diyerek siyasi iktidarın TCK 103 için af ve boşanan kadının nafakasının süreli hale getirilmesi konusunda hazırlıkları olduğunu anlatmıştır. Hemen ardından, Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar 27 Nisan 2020 günü sosyal medyada yaptığı paylaşımda bu konunun bayramdan sonra ilk TBMM Genel Kurul çalışmalarında gündeme getirileceğini açıklamıştır.

Sayın Özlem Zengin, 24 Haziran 2020’de TBMM’de yaptığı bir konuşmada kadınlarla ilgili olarak “Alt komisyon raporu tamamlandı, birkaç gün sonra açıklayacağız” demiş; ancak hangi konuda, hangi raporun hazırlandığına dair hiçbir bilgi vermemiştir. 2 Temmuz günü AK Parti Genel Başkan Vekili, İstanbul  Milletvekili Numan Kurtulmuş ise, “Nasıl usulü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü de yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır” diyerek AK Parti olarak Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması yönünde hazırlıkları olduğunu açıklamıştır."
 

1-20200711132116.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum