Hakkari kadın girişimciler Yüksekova'da işletmeleri gezdi

Hakkari kadın girişimciler Yüksekova'da işletmeleri gezdi

Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde hayata geçirilen 'Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor' projesi kapsamında 75 kadın girişimci, Yüksekova ilçesinde işletmeleri gezerek bilgi aldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde hayata geçirilen ve 10 kurumun iş birliği ile sürdürülen 'Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor' projesi kapsamında 75 kadın girişimci, Yüksekova ilçesindeki işletmelerde incelemelerde bulundu. 

Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Firdevs Sağlam tarafından organize edilen geziye katılan kadın girişimciler ilçede bulunan süt ve plastik fabrikalarını gezerek, yetkililerden ürünlerin üretim ve hazırlanma aşamaları hakkında bilgi aldı. 

Gezi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Firdevs Sağlamda, iş hayatına atılmak isteyen girişimci kadınlara çeşitli kurslar ile teorik eğitim verdiklerini belirtti.

Sağlam, eğitim programının yanı sıra girişimci adayı kadınlara işletmeleri gezip görmeleri için Yüksekova ilçesine bir gezi programı düzenlediklerini belirterek, "Birçok kamu kurumu ve STK'nın de destek verdiği projemiz aynı zamanda İsviçre Büyükelçiliği tarafından da destekleniyor. Bizim bugün buraya gelmemizdeki amacımız, kadınlara işletmecileri gezdirmek işletmenin ne olduğu ve bir işletme kurarlarsa ilerde kafalarında bir şeylerin canlanması için bu işletmelerin gezmelerini planladık" diye konuştu. 

Geziye katılan proje yararlanıcısı kadın girişimciler ise başta Hakkari üniversitesi olmak üzere projenin paydaşı olan kamu kurumları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Firdevs Sağlam'a bu imkanı sağladığı için teşekkür ettiler.

Kadın girişimcilerin proje kapsamında bugün ise Çukurca ilçesini ziyaret etmeleri bekleniyor. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-045.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.