Hakkari Kadın Derneğinden sertifika töreni! VİDEO FOTO GALERİ

Hakkari Kadın Derneğinden sertifika töreni! VİDEO FOTO GALERİ

Hakkari Valiliği Koordinesinde Kadın Girişimciler tarafından ‘Renklerin Dansı ile Kültürel Objeler’ projesi kapsamında 50 kursiyer için sertifika töreni gerçekleştirildi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği, Sosyal Destek Programı (SODES) Proje Koordinasyon Merkezi tarafından finanse edilen, Kadın Girişimciler Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Renklerin Dansı ile Kültürel Objeler’ projesinde kurs gören 50 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonundaki törene, Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Duruk ve Mustafa Pala, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, sertifika törenine katılan Vali İdris Akbıyık ve protokol üyelerine teşekkür etti. 

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği’nin SODES sosyal destek programı kapsamında hayata geçirdiği, “Renklerin Dansıyla Kültürel Objeler” projesinin Hakkari için çok önemli olduğunu belirten Keskin, bu proje ile Hakkari’de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerin yeniden yaşatılması, canlandırılması ve gelecekteki nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Keskin, projenin başından sonuna kadar destek veren herkse teşekkür etti. 

Kadınların toplumdaki yerinin önemine değinerek konuşmasına başlayan Vali İdris Akbıyık, ise “Bir toplumun yarısını eğiterek, yarısını geliştirerek ve yarısına proje hazırlatarak refah seviyesi yüksek ülkeleri yakalama şansımız artar” dedi. 

Vali Akbıyık,”Bir toplumun yarısını eğiterek, yarısını geliştirerek, yarısına proje hazırlatarak bizim kalkınma gelişme yâda refah seviyesi yüksek ülkeleri yakalama şansımız yok. Bundan dolayı ben Kadın Girişimciler Derneği Başkanını tebrik ediyorum. Tabi Hakkâri İlimizde 25 tane SODES projesi uygulandı, bu gerçekten önemli. Bunların hepsi de dernekler, vakıflar sivil toplum örgütleri tarafından yapıldı. Bu hem sivil toplum örgütlerinin yönetime, işlerin içerisine katılması bir şeyler üretmesi ve fonksiyonlarının karşılığını görmeleri anlamında önemli. Hem de bu projede olduğu gibi kültürümüzün, turistlik sosyal değerlerimizin, tanıtılması yaşatılması açısından önemli. Tabi bu projelerin her biri farklı alanlarda. Bizim tarihi, kültürel değerlerimiz, geleneklerimiz, dünyadaki küreselleşmeye paralel kaybolup gidebilir. Onun için biz Valilik, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası ve kamu kurum ve kuruluşlar olarak hep beraber bu projeleri desteklememiz gerekiyor. Ben projede emeği geçenlere teşekkür ediyor, kadınlarımız yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık ve diğer protokol üyeleri projenin sonunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. 

Verilen ikramın ardından program son buldu.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-033.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.