Hakkari İşkur'da Geçici İş Kuyruğu

Hakkari İşkur'da Geçici İş Kuyruğu

Hakkari’de Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 6 ay süreyle çalıştırılacak vatandaşlar, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 6 ay süreyle çalıştırılacak vatandaşlar, 5 gün sürecek olan kayıtlar için İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

TYP kapsamında geçici işçi alınacağının duyurulması üzerine Hakkari Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) binası merdivenlerinde toplanan yüzlerce kadın erkek uzun kuyruklar oluşturdu. 
İl genelinde bin 750 kişinin istihdam edileceği duyumunu aldıklarını belirten vatandaşlar, kimi kayıtlarını yenilemek için geldiğini belirtirken kimisi de yeni kayıt yapmak için geldiğini ifade etti. 
Öte yandan TYP kapsamında başvuruların noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi ile merkez ve ilçe belediyeleri, müftülükler ve köylere hizmet götürme birliğinde 6 aylı süreyle iş imkanı sağlanacağı belirtildi.

3325ee87-d512-4c0d-9dcd-4d3e8cac6576-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum