Hakkari İŞKUR proje sonuçları açıklandı!

Hakkari İŞKUR proje sonuçları açıklandı!

Hakkari’de Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik 2018/1 dönem proje başvuru sonuçları açıklandı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca Engellilerin ve Eski Hükümlülerin özellikler kendi işlerini kurmalarına ve Engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak sağlamak amacıyla 'Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan İşverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonun çalışma usul ve esasları hakkında yayımlanan genelge kapsamında, Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruda bulanan 22 Engelli ve Eski Hükümlülerden İşkur Genel Müdürlüğünce şartları tutan 6 Engelli ve 13 Eski Hükümlü toplam 19 kişinin projeleri kabul edildi.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlerin kendi işlerini kurmasına ve engellerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

2018/2. Dönem proje başvurusunda bulunmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin projelerini en geç 8 Haziran 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olanlar ise detaylı bilgi için Hakkari Çalışma ve İşkumu il Müdürlüğünde çalışan İş ve Meslek Danışmanlarıyla iletişime geçebilirler veya www.iskur.gov.tr sitesinden duyurular sayfasında takip edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum