Hakkari İŞ-KUR'dan hükümlülere hibe müjdesi

Hakkari İŞ-KUR'dan hükümlülere hibe müjdesi

İŞ-KUR’un engelli ve eski hükümlülere desteği devam ediyor

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya,  Hakkari’de 2014'ten bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere destek sağladıklarını ve bu desteklerden yararlanmak isteyen birçok vatandaşımıza yardımcı  olduklarını ifade etti.

 Verilecek desteğin gayesi, engelli kardeşlerimizin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri yolu ile rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğunu ifade eden Kızılkaya, İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza 50 Bin TL’ye kadar, eski hükümlü vatandaşlara ise 38 Bin 370 TL ‘ye kadar hibe desteğini verildiğini söyledi.

Kızılkaya,” 2019 yılı 2. Dönem başvuru sonuçlarının  açıklandığını, Kendi işini kurma projesi kapsamında  Hakkari’de  6 engelli,57  eski hükümlü  olmak üzere toplam 63 Vatandaşımızın  projelerinin  2.389.104,00 TL bütçe ayrılarak  onaylandığını açıkladı. Kızılkaya, onaylanan projelerin Hakkari’de 63 Aileye ekmek kapısı olacağını bundan dolayı destek ve katkıları nedeniyle  Hakkari halkı adına başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Valimiz Sayın İdris  Akbıyık, Genel Müdürümüz Sayın  Cafer Uzunkaya ve Genel Müdürlük Komisyonuna sonsuz teşekkürlerimizi  sunarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum