Hakkari İŞ-KUR başvuru kayıtları başladı

Hakkari İŞ-KUR başvuru kayıtları başladı

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Hakkari il genelinde işe alınacak 2 bin kişinin alımı için müracaatlar alınmaya başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada," İl Müdürlüğümüz ile çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşları işbirliğinde Temizlik Görevlisi olarak toplam 2000 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar(TYP) için katılımcı başvuruları 08-12Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

Katılım Şartları Kuruma kayıtlı işsiz olmak

18 yaşını tamamlamış olmak

Emekli ve malul aylığı almamak

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’yekatılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

İl ve İlçe Müftülükleri işbirliğinde düzenlenen programlarda 1. Liste ve 2.Liste ayrımı (öncelikli grup sınıflandırması)bulunmamaktadır, bunlar dışındaki tüm programlarda 1.Liste kapsamındakiler(Kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derece yararlananlar)öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

Katılımcılar yukarda belirtilen tüm şartları taşıma zorunludur. Başvurusu süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Katılımcılar sadece bir programa başvuru yapabilirler.

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sitemiz üzerinden ve tüm İlçelerimizde bulunan hizmet noktalarımızdan da yapılabilecektir. Tüm Programlar 4Şubat 2019 tarihinde başlayacak 31 Temmuz 2019 tarihinde sona erecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HAKKARİ İL MÜFTÜLÜĞÜ 700 % 100 Noter Kurası(*)

YÜKSEKOVA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 600 % 100 Noter Kurası

ŞEMDİNLİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 370 % 100 Noter Kurası

ÇUKURCA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 130 % 100 Noter Kurası

DERECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI 200 %  80 Noter Kurası % 20 Liste Yöntemi

Hane halkı geliri, başvuranın daha önce kaç kere TYP’de çalıştığı, güvenlik incelemesi gibi incelemeler yapıldıktan sonra Noter Kurası yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum