Hakkari İş-Kur 2018 çalışmalarını anlattı

Hakkari İş-Kur 2018 çalışmalarını anlattı

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2018 yılının ilk 6 aylık döneminin faaliyetleri ile ilgili hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Hasan Balin ile birlikte makam odasında basın mensuplarını ağırlayan kurum müdürü Ahmet Kızılkaya, 2018 yılının ilk 6 ayında İş-Kur marifetiyle Hakkari merkez ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Müdür Kızılkaya; 2018 yılının ilk 6 ayında Toplum Yararına Programı (TYP ) kapsamında; Hakkari ve ilçelerinde 2 bin 270 kişinin yararlandırıldığını, 236 kişinin ise özel sektör ve kamu sektöründe daimi olarak işe yerleştirildiğini söyledi. 

2018 yılının ilk 6 aylık döneminde 6 kurs açtıklarını anlatan Kızılkaya bu kurslardan 95 kişinin işbaşı eğitim programından yararlandığını kaydetti. 

15 eski hükümlüye girişimcilik kursu verildiğine dikkat çeken Kızılkaya, 2018 yılı içerisinde bu sayıyı 300’e çıkartmayı planladıklarını ifade etti. 

Hakkari genelinde 89 işbaşı eğitim programı açtıklarını belirten Kızılkaya, il genelinde 156 katılımcının bu programdan yararlandığını söyledi.

339 kişi işsizlik sigortasına başvurduğunu dile getiren Kızılkaya, Hakkari genelinde 176 kişinin işsizlik sigortası maaşı alıyor dedi. 

Kızılkaya; engelli ve eski hükümlü istihdamlarına özen gösterdiklerini belirterek, “Engelli ve eski hükümlülerin kendiişlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla 6 engelli ve 13 eski hükümlü toplam 19 kişi hibe desteğinden yararlandı. Eski Hükümlüler 30 Bin liraya kadar, Engelliler ise 50 Bin liraya kadar hibe desteği alıyor. 2018/2 Döneminde 49 Eski Hükümlü ve 6 Engelli toplam 55 kişinin proje başvuruları kabul edildi. Projeler komisyon tarafından incelendikten sonra şartları tutanların projeleri kabul edilecektir” dedi. 

İŞ-KUR’da çalışan İş ve Meslek Danışmanlarının 7 bin 251 kişi ile bireysel görüşme yaptıklarını ve bu kişilere İş ve Meslek danışmanlığı hizmeti verdiğini anlatan Kızılkaya kent genelinde 425 işyerini ziyaret ederek işverenlerin 2018 İstihdam Teşvik Yasası, İşbaşı Eğitim Programları hakkında bilgilendirildiğini söyledi. 

Kızılkaya, İŞ-KUR olarak 44 Eğitim-Öğretim Kurumunu ziyaret ettiklerini, öğrencilere İŞ-KUR’un her yıl çıkarttığı Meslek Seçimine Destek Dergilerini dağıtıklarını, mesleki rehberlik ile iş arama becerileri konularında seminerler verdiklerini sözlerine ekledi. 

1-568.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum