Darya Kızılboğa

Darya Kızılboğa

Hakkari il kültür ve turizm müdürlüğünden beklenen adım

   Bir önceki yazımda Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sayfasında nüfusa dair veri açıklamasında kullanılan dile atıfta bulunmuştum. Bu oldukça haklı bir atıftı, çünkü bir halkı temsil eden, O’na hizmet eden, O halk var olduğu için var olan bir kurumun O halktan bahsederken iyi, temiz bir dil kullanması gerekir. Yazdığım  yazı oldukça sert tepkiler almıştı, ve tepkiler elbette ki sonuçsuz kalmadı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hemen gerekli işlemleri başlattı.

   Ne olmuştu ve sonrasında neler oldu, hatırlayalım isterseniz.

   Hakkari İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan nüfusa dair verilerde şöyle bir kısım yer almaktaydı .

Nüfusun yaş yapısı yanında cinsiyet yapısı da önemli bir diğer değişkendir. İldeki cinsiyet yapısı incelendiğinde erkek nüfusun baskın olduğu ancak bu durum detaylandırıldığında farklı sonuçlar ortaya çıktığı görülmektedir. 0 yaştan 54 yaşa kadar olan aralıkta genel cinsiyet oranı incelendiğinde her 100 kadına 100’ün üzerinde erkek düştüğü görülmektedir. Erkek oranlarının yoğunluk oluşturduğu aralık ise 20- 24 yaş arasıdır. Zira bu yaş aralığında her 100 kadına 203 erkek düşmektedir. Bu durumun ne- deni ilde görev yapan asker nüfusun varlığıdır.’

   Bu dil ve yöntemin yanlış olduğuna dair yazdığım yazının ardından Müdürlükten bir telefon aldım, karşılıklı bilgi alışverişinden sonra sistem üzerinde hemen düzenlemeye gidildi. Sitede yer alan bilgi eski arşivden olduğu için aslında düzenlemeye gidilmiş ancak arşivi görüyor olduğumuz için bu veri hala görünür bir haldeydi. Müdürlükten arayan çalışan konuyla ilgilendi ve gerekli düzenleme yapıldı. Yukarıda bahsettiğimiz yazı artık karşımıza çıkmayacak. İlgilerinden ve nezaketlerinden ötürü teşekkür ederiz.

   Kurumların halka rağmen değil halkla birlikte yaptığı tüm işler uyum içerisinde gerçekleştirilir. Unutulmamalı ki halk var olduğu için bu kurumlar vardır ve halka rağmen yapılan tüm işler amaçsız ve sonuçsuz kalır. Kurumların kapılarını çalmaya devam edeceğiz, birlikte uyum içerisinde yaşayabilme adına.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.