Hakkari İHH'den madde bağımlılığı semineri

Hakkari İHH'den madde bağımlılığı semineri

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Hakkari’de “Mahalle Okuluna Sahip Çık Uyuşturucuya Hayır” konulu bir bir seminer düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen seminere Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftü Yardımcısı Osman Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Yılmaz,  Çevre ve Şehircilik Müdürü Nazmi Yakar, İHH Hakkari İl Başkanı Orhan Temel, imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan İHH Hakkari İl Başkanı Orhan Temel Yurt içi ve yurt dışında yapmış oldukları yardımlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH)  Başkan Yardımcısı İHH Mütevelli üyesi Osman Atalay, bağımlılık yapan  alkol, tütün, kumar, uyuşturucu ve teknoloji hakkında  bilgiler verdi.

Atalay,” Ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu maddeleriyle tanışma ve madde kullanım yaşı giderek düşüyor. Ancak 12-17 yaş arası gençler ise büyük risk altında. Ülkemiz coğrafi konumu ve genç nüfusu ile uyuşturucu probleminden doğrudan etkilenen bir ülke. Asya’dan üretilen ve Avrupa’ya  transfer edilen eroin, esrar, sentetik uyuşturucu  ve ara kimyasal maddelerin kaçakçılığında transfer köprü ve hedef bir ülke konumundayız.  Afganistan da yola çıkan İran’dan geçerek batıya uzanan uyuşturucu trafiğinden 32 ülke etkileniyor. Buradan elde edilen gelir ise 10 milyar dolardır” dedi. 

1-20190408174914.jpg2-20190408174914.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.