Hakkari İHD'den 'Roboski' açıklaması

Hakkari İHD'den 'Roboski' açıklaması

İHD Hakkari Şubesi, Şırnak`ın Uludere ilçesi`nde 28 Aralık 2011 tarihinde 34 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan olayın 7`inci yıldönümünde basın açıklaması yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İHD Hakkari Şube binasında, basın açıklaması yapan İHD MYK Üyesi Sait Çağlayan, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, meydana gelen olayda 17’si çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

34 kişinin Irak tarafına geçmesini tek nedeni ailelerinin geçimlerini sağlamak ve getirildikleri eşyalar, mazot,sigara,çay ,şeker vb. temel ihtiyaç maddelerini oluşturmaktı’ diyen Çağlayan, bu sınır geçişlerin Roboski’de askeri birliğin bilgisinde gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Roboski olayının üzerinden 7 geçtiğini anımsatan Çağlayan, “Geçen zaman diliminden bugüne kadar olay aydınlatılmadığı gibi sorumlularda ortaya çıkarılmamış aksine dosya takipsizlikle sonuçlanmış ve mağdur ailelere davalar açılmıştır. Bu durum evrensel hukuk ilkeleri bağdaşmayıp hiç katliamın failli gizlenmemeli cezasızlık politikası uygulanmamalı failleri yargı önüne çıkarılıp hukuk içerinde gerekli cezalar verilmelidir. Bizler insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyoruz.Roboski’de adalet yerini bulana kadar hakikatleri arayacağız” dedi. 

Çağlayan, insan hakları savunucuları olarak Roboski’ye adalet gelene kadar Roboski-Der ile dayanışma içinde olacakları mesajını verdi. 

1-913.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.