Hakkari İHD'den Leyla Güven açıklaması

Hakkari İHD'den Leyla Güven açıklaması

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, 7 Kasım tarihinden beri ‘süresiz-dönüşümsüz' açlık grevi eyleminde olan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven için açıklama yaptı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi'nde yapılan açıklamaya İHD, KESK Şubeler Platformu, Cilo Doğa Derneği ve DİSK katıldı.

İHD MYK Üyesi Sait Çağlayan tarafından yapılan açıklamada; HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım 2018 tarihinde başlattığı açlık grevi eyeminin bugün 62. gününe girdiği belirtilerek, Güven'in kritik eşiği aştığına dikkat çekildi.

Çağlayan , Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve açlık grevindekilerin durumu endişe verici olduğunu belirterek, "Bizler yaşam hakkının kutsallığına olan inancımızla cezaevlerinden ölüm haberlerinin gelmemesi için; İlimiz Milletvekili Leyla Güven’in cezası olmadığı halde tutuklu olması anayasanın ve uluslararası anlaşmaların ihlalidir. Leyla Güven şahsında şuanda cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinde ölümlerin olmaması için TBMM, Adalet Bakanlığı ve hükümetten talebimiz gerekli girişimlerin başlatılmasıdır. İlimiz milletvekili olan Leyla Güven’in anayasaya aykırı olan tutuklu halinin kaldırılması ve biran önce yasama faaliyetlerine katılması sağlanmalıdır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.