Hakkari İHD'den 'Elektrik kesintisi' açıklaması

Hakkari İHD'den 'Elektrik kesintisi' açıklaması

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi kentte yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İHD Hakkari Şubesince yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Hakkâri ve ilçelerinde elektrik kesintilerinin sürekli ve olağan bir duruma geldiği ileri sürüldü.

Açıklamada, "Bilindiği üzere; daha önce de bütün bölgede elektrik sayaçları direklere çıkartılması ile yöre halkına adeta "hırsız" imasında bulunan ilgili şirket, hızını alamamış olacak ki, hemen her gün belirli saatler arasında kentteki elektriği kesmeyi günlük bir rutine dönüştürmüş durumdadır. Bizler İHD Hakkâri şubesi olarak ilimizde cereyan eden bütün hak ihlallerine karşı olduğu gibi, bu konuda da mağdur edilen halkımızdan yanayız" denildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: 

"Bu uygulamanın kitlesel bir cezalandırma politikası olarak gören kurum ve kişileri derhal hukuki, vicdani ve insani sınırlara dönmeye davet ediyoruz. Hakkari ve içlerinde elektrik kesintilerini halktan bir tür öç alma duygusuna hizmet aracı olarak kılmaya çalışan kurum ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum