Hakkari HDP’den seçmen kayıtları ile ilgili açıklama

Hakkari HDP’den seçmen kayıtları ile ilgili açıklama

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il örgütü seçmen kayıtları ile ilgili açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP il örügütünden yapılan yazılı açıklamada,"Seçim Takviminin başlaması ile  Muhtarlıklarda askıya çıkarılan Seçmen kayıtlarında Partimizce yapılan incelemelerde 24 Haziran Seçmen sayısına oranla bazı Mahallelerde dikkat çeken seçmen artışlarının olduğu görülmüştür. Merkezdeki artışların gerekçeleri ve doğruluğunun tespiti için Nüfus Müdürlüğüne,İl Seçim Kuruluna ve artışların olduğu Köy ve Mahalle Muhtarlıklarına yazı yazılarak dikkat çeken durumların incelenmesi ve sonucunda partimize bilgi verilmesi istenecektir." ifadelerine yer verildi. 

 Seçmenlere de çağrı yapılan açıklama, "Muhtarlık Bölgelerinde askıda olan listelerden ve YSK’nın İnternet sitesinden SEÇMEN KAĞITLARINI Kontrol etmelerini, seçmen kaydı çıkmayanların,1 adet Fatura(Elektrik,suvs) ile birlikte 4-17 Ocak tarihleri arasında Nüfus Müdürlüğüne gitmeleri ve oradan alınan ‘ALINDI’ Belgesiyle beraber İl Seçim Kurulu’na giderek işlemlerini yapmaları ve mutlaka İl Seçim Kurulu’ndan Alındı Belgesi almaları gerekmektedir. Ayrıca adreslerinde tanımadığı kişilerin çıkması halinde Nüfus Müdürlüğü’ne ve İl Seçim Kuruluna Başvurmaları gerekmektedir. Halk İradesinin sandığa yansıması için Tüm Halkımızın duyarlı olmasını bekler Saygılar sunarız" denildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.