Hakkari HDP'den Leyla Güven açıklaması

Hakkari HDP'den Leyla Güven açıklaması

HDP Hakkari İl örgütü 62 gündür açlık grevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP ve DBP il Örgütü yöneticilerinin katılımı ile HDP il binasında yapılan ortak açıklamada 2 ayı aşkın bir süredir açlık grevi eylemi yapan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in ağlık durumuna dikkat çekildi.

HDP il Eş Başkanı Sinan Kaya tarafından yapılan açıklamada, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin sağlık durumunun kritik aşamaya geldiği vurgulanarak, “62 gündür açlık grevinde olan Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven’in kararlı direnişi devam etmektedir. Bu ülkede yaşanan kan, gözyaşı, ölüm vb. durumların yaşanmaması için elini taşın altına koymaktır. Böylesi tarihi bir süreçte milletvekilimiz Sayın Leyla Güven üzerine düşen rol ve misyonu canı pahasına ortaya koymuştur. 62 gündür bedenini dirhem dirhem demokrasi uğruna, insani ve vicdani talepler uğruna açlığa yatırmıştır. Hakkari halkından 100 bin oy almış ve bu halkın kendisine irade olarak beyan ettiği Sayın Leyla Güvenin yaşamı büyük tehlike arz etmektedir. Böylesi bir hayati risk var iken hükümetin üç maymunu oynaması ve bir halkın iradesinin taleplerini duymamazlıktan gelmesi gayri hukuki bir durum olmakla beraber vicdani bir durumda değildir” dedi.

Kaya, cezaevlerinde açlık grevi eylemlerinin yayıldığını belirterek, "Hayati riskler başladı bu insanların başlattığı eyleme ses olma zamanı. Başta AKP hükümetine çağrımızdır. Acilen bu taleplerin dinlenmesi için diyalog çalışmalarının yapılmasını halk olarak istiyoruz. Sayın vekilimiz ve açlık grevinde olan diğer tutsakların yaşamı tehlike arz ediyor. Bu insanların yaşamlarını yitirmeleri durumunda sorumluluk iktidardadır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum