Hakkari HDP’den Kayyum açıklaması!

Hakkari HDP’den Kayyum açıklaması!

HDP Hakkari il örgütü HDP'nin elinde olan 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanması üzerine basın açıklaması düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının yankıları devam ederken, HDP Hakkari il örgütü de kayyum atamasına karşı bir basın açıklaması yaptı. 

HDP İl Binasında parti yöneticilerinin katıldığı açıklama il Eş Başkanı Sinan Kaya tarafından yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından; Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atandığını anımsatan Kaya, parti olarak demokratik zeminde mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. 

Hükümetin kayyum politikasını eleştiren Kaya,  “Halkımızın ezici bir çoğunlukla kendisine irade bayan ettiği seçilmişlere kayyım atama, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayma ancak ve ancak üçüncü dünya ülkelerinin izleyeceği bir yol olmalı. Türkiye halklarının acilen demokrasiye, evrensel insan hakları beyannamelerine, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceğimizi, meşru zeminde demokratik bütün haklarımızı kullanacağımızı hatırlatırız” dedi. 

Halkın 5 ay önce tercihini yaptığını anlatan Kaya, “Birçok yerde kayyımlarla seçim yarışına girdiniz ve kaybettiniz. Kaybetmek, kaybetmeyi kabullenmekte bir erdemliliktir bari bundan yoksun olmayın. Diyarbakır Mardin ve Van illerimizde ezici çoğunlukla alınan belediyelerimizi halka ve halkın kendisine irade tayin ettiği seçilmişlere devredin. Aksi takdirde tarihe ikinci defa kara bir leke olarak gireceksiniz” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum