Hakkari HDP’den gözaltılara  tepki

Hakkari HDP’den gözaltılara tepki

Halkların Demokratik Partisi Hakkari il örgütü açlık grevine girdikleri iddiası ile evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan parti yöneticilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla 17 -18 Kasım tarihleri arasında HDP Hakkari il binasında açlık grevi yapılmışı. 

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün gece açlık grevine giren 8 kişinin adresine operasyon düzenlemiş, operasyonda aralarında HDP ve DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gündüz saatlerinde ise savcılık kararı ile HDP il binası da aranmıştı. 

HDP Hakkari il örgütü yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. 

HDP ve DBP il yöneticilerinin katılımı ile HDP ile binasında basın mensuplarına açıklama yapan HDP  İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, operasyonlara tepki göstererek, parti yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Kritik bir süreçte bu tür operasyonların yapıldığına dikkat çeken Kaya, “Sürekli parti yöneticilerimize ve haklımıza karşı bir baskı ve sindirme politikası var.Dün Sayın Demirtaş’a ceza veren yargı bugün hız kesmeden parti yöneticilerimize bir tutuklama furyası geliştirmiştir. Yargının bağımsız olduğu fikri artık ne halkta nede bizlerde bir karşılığı kalmamıştır. Yargı tamamen iktidarın iki dudağı arasındadır. Bu sabah arkadaşlarımızın apar topar gözaltına alınması yargının ayıbıdır. Halkımız dün partisine sahip çıkmıştı bugünde sahip çıkacaktır. Bu kliklere de en büyük cevabı halkımız 31 Mart tarihinde demokrasi şöleniyle verecektir. Arkadaşlarımızın tamamının sabit ikametgahları vardır. Bir tebligatla ifadeye çağırılabiliniyorken, arkadaşlarımızın evlerine baskın yapılması kabul edilemez bir şeydir. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum