Hakkari HDP’den “Evlat Nöbeti” tutan ailelerle ilgili açıklama

Hakkari HDP’den “Evlat Nöbeti” tutan ailelerle ilgili açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Başkanlığı, parti binaları önünde “Evlat Nöbeti” tutan ailelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HDP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada,”Partimizin önüne farklı zamanlarda gelen kimi aileler bulunmakta. Bu ailelerin derdinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu aşikar diyalog kurmaya çalıştık lakin fayda etmedi, şartlandırılmış, alıştırılmış her biri ayrı ayrı tembih edildiğinden dolayı, dertlerinin çocuklarına kavuşmak olmadığı belirli bir ücret karşılığında partimizin önüne geldikleri banka dekontlarıyla kanıtlandı” iddiasında bulunuldu. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere verildi,” Ülkenin tamamının helikopter kazasında yaşamını yitiren insanların yasına kilitlendiği bir zamanda bizimde her hafta yaptığımız müzikli eylem çeşidini bu hafta yapmamız insanlığın diyalektiğine aykırı, anlamsız, hatta yaşamını yitiren insanların anılarına saygısızlık olacağından dolayı bu hafta bunlara karşı eylem tipini geliştirmeme kararı aldığımızı siz değerli basın emekçilerimize ve halkımıza duyururuz. ” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.