Hakkari HDP’den Demirtaş ve Yüksekdağ kararına tepki

Hakkari HDP’den Demirtaş ve Yüksekdağ kararına tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında 2014’teki Kobani gösterilerine ilişkin tutuklama kararına tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

HDP İl binasında düzenlenen basın açıklamasına, Belediye Eşbaşkanı Hümeyra Armut, HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, Belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. 

Merkezi Örgütlenme Komisyonu adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, "Bu ülke dün akşam saatlerinde izahı mümkün olmayan ve en teknik mühendislik hesaplamalarını geride bırakan bir yargı mühendisliği uygulamasına tanıktık ettiklerini belirten Turan, bu hukuk dünya yargı tarihinde düşmanlar arası bile uygulanmayan bir niteliğe sahiptir" dedi. 

Eski dönem HDP Eşgenel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında yargı eli ile bir kumpas kurulduğunu ileri süren Turan, "Bu karar hiç şüphesiz 4 Kasım Ssyasi darbesinin devamı ve 19 Ağustos kayyım darbesinin bir parçasıdır. Özellikle Demirtaş’ın tahliye edilmesi gereken bir süreçte alınan bu karar ile hukuk bir kez daha hiçe sayılmıştır. Yargı Reformu denen paketin içeriğini dün verilen kararla açıkladılar. Yargı paketinin içeriği Kürt siyasetçilere, sosyalistlere, devrimcilere ve muhaliflere yapılacak saldırının genişletilmesi ve yargı mühendislikleridir. 3 gün önce Selahattin Demirtaş AİHM Büyük Daire’de davası görüldü. Siyasi iktidar bu dava öncesi bir yargı mühendisliği ile Demirtaş’a tahliye kararı vermişti. Ancak aynı yasa dışı mühendisliğin sonucu olan başka bir davada verilen ceza nedeniyle serbest bırakılmadı. Siyasi iktidar bu yargı kararı ile demokrasiye darbeler yapma girişimleri olacağını ilan etmiş oldu. Bu anlamıyla dün gerçekleşen yargı operasyonu Türkiye’deki hukuk sisteminin ortadan kaldırıldığını ilan etme anlamına gelmektedir. Bu bir dayanışma çağrısı değil, birlikte hareket etme zorunluluğunun dile getirilmesidir. Bu tarihten sonra hukuk sisteminden kim konuşabilir bilmiyoruz ama bizler bağımsız, tarafsız ve demokratik değerlere sahip bir yargı inşasını ve demokrasi mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.