Hakkari HDP’den Barış Çakan Açıklaması 

Hakkari HDP’den Barış Çakan Açıklaması 

HDP Hakkari il örgütü Kürtçe müzik dinlediği için üç kişi tarafından öldürülen Barış Çakan için il binası önünde basın açıklaması düzenledi. 

Ankara’da evinde Kürtçe müzik dinlerken üç kişi tarafından sokağa çağırılan Barış Çakan adlı Kürt gencinin kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il örgütü il binası önünde basın açıklaması düzenledi. 

HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, tarafından yapılan basın açıklamasına HDP’li yöneticiler katıldı.

Turan kendi ana dillerinin Kürtçe olduğunu ve yaşamlarının her alanında Kürtçeyi kullanmaya devam edeceğini söyledi. 

Turan, Çakan'nın öldürülmesini kınadığı açıklamasında şunları belirtti.

“Dün akşam saatlerinde Barış Çakan adlı Kürt genci evinde Kürtçe müzik dinlerken, Kürtçe müzikten rahatsız olan üç kişi tarafından sokağa çağrılarak öldürülmesi sonucu yaşamın yitirmiştir. Kürt kültür ve değerlerine bu şekilde saldıran bir zihniyet yarın Kürtlerle nasıl bir barış ortamı yaratabilir?” diye sordu. 

“Kürtlere konuşmayın, Kendi dilinizle stran söylemeyin ve bizim dilimizle konuşun ve bizim şarkılarımızı söyleyin” diyen bir zihniyeti asla kabul etmiyoruz ve Barış Çakan’ın öldürülmesi de bu vahşetin daha da artığını gördük ve halkların kardeşliğine de zarar veriyor. Acilen bu faşizimden kurtulmalı ve Barışı katledenleri ve bu katliama zemin hazırlayanları kınıyor ve dünyada tek Kürt kalıncaya kadar Kürtçeyi kullanacak ve Kürtçe stranlar dinlemeye ve söylemeye devam edeceğiz” dedi.

af28b728-d81e-4056-9826-d85c49eadb51.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.