Hakkari HDP'den açıklama

Hakkari HDP'den açıklama

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgütü Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 21. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.  

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP İl Binasından düzenlenen basına açıklamasına HDP İl Eşbaşkanları Sipan Turan ve Sinan Kaya ile parti yöneticileri katıldı.

Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini eleştirerek, "Abdullah Öcalan’a yönelik bir komplo düzenleyerek halkların barış, özgürlük ve eşitlik taleplerini bu topraklara gömmek istediler.  Eşit ve özgür bir toplum kurmak için mücadele eden halkların gerçekliği yer almaktadır. Adaletin gözetilmediği ve hukukun olmadığı rejimlerde, demokratik siyaset ve barış umudu tehdit altındadır. Tecride karşı mücadele aynı zamanda demokratik siyasetin onurunu ve barış umudunu korumaya yönelik de bir mücadeledir. Ve biz, hukuksuzluğa karşı çıkan bütün birey ve kurumlar olarak demokrasi ve barış mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.