Hakkari HDP'den '4 Kasım' protestosu

Hakkari HDP'den '4 Kasım' protestosu

4 Kasım 2016 tarihinde HDP'ye yapılan gözaltı operasyonları Hakkari'de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkaların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik 4 Kasım 2016 yılında düzenlenen ve aralarında eski eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınması ikinci yıl dönümünde protesto ediliyor. 

Gözaltı operasyonları, DBP Hakkari İl binasında bir araya gelen HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan ve Tayyip Temel ile HDP - DBP yöneticileri tarafından dzenen basın açıklaması ile kınandı.

HDP'ye ynelik gözaltı operasyonunun ikinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında söz alan DBP İL Eş Başkanı İsmet Faruk, demokretik siyasetin tasfiyesine yönelik düzenlenen operasyonlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

HDP ve DBP'ye yönelik gözaltı ve baskıları kınadıklarını anlatan Faruk'un açıklamasının ardından HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya da halen cezaevinde olan 26. Dönem Hakkari milletvekili Selma Irmak ile Diyarbakır milletvekili Çağla Demirel'in cezaevinde gönderdiği mesaj okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.