Hakkari HDP'den 1 Mayıs mesajı

Hakkari HDP'den 1 Mayıs mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP'nin 1 Mayıs mesajında, Dünya ve Türkiye halkları İşçilerin Uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ın; Korona Virüs salgını gölgesinde kutlandığı belirtildi.

Tüm dünyada ve Türkiye’de kapitalist krizin derinleşmesiyle birlikte keskinleşen bir sınıf mücadelesi yaşandığı vurgulanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Emekçilerin bugün sahip oldukları pek çok hak; kapitalist patronlara karşı, gerektiğinde canlarını feda ettikleri  mücadeleler sonucu kazanılmıştır. 
1 Mayıs bu tarihi mücadelelerde bir dönemeç noktası olmuştur. Emekçiler her yıl ekonomik, sosyal hak taleplerinin yanında, taleplerini alanlar da genişleterek, 1 Mayıs’ı sermaye cephesine karşı birlik, mücadele, dayanışma günü olarak kutluyorlar. İşçilerin sahip oldukları tüm haklar bu mücadeleler içinde şekillendi ve kazanıldı. 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. Halkların Demokratik partisi Hakkari il örgütü olarak emekçilerin bu birlik ve dayanışma gününde emeğe ve emek mücadelesine olan desteğimizle  yanlarında olduğumuzu, bu   inanç ve duygularla emek, barış ve özgürlük mücadelesinde bütün ezilenlerin 1 mayıs işçi bayramını kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.