Hakkari halk oyunları ekibi Türkiye ikinci oldu

Hakkari halk oyunları ekibi Türkiye ikinci oldu

Artvin’de düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasına katılan Colemerg Gençlik Spor Kulübü ekibi Türkiye ikinciliğini kazandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER
 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Artvin Belediyesi tarafından, gerçekleştirilen yarışmalar düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasına Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerinde Adana, Aydın, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Hakkâri, Edirne, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Kars, İzmir, Çorum, Erzurum, Kütahya, Ordu, Trabzon, Kilis, Isparta ve Artvin’in de olmak üzere 21 ilden 25 ekip katıldı.
 
Geleneksel düzenlemeli dalda, Artvin Anadolu Lisesi Gençlik Spor Kulübü birinci, İzmir Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ikinci, İstanbul Beşiktaş Belediyesi Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.
 
Geleneksel düzenlemesiz dalda ise birinciliği Erzurum Turizm Kültür Gençlik Spor Kulübü, ikinciliği Hakkari Colemerg Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü Diyarbakır Karapınar Halk Eğitim Merkezi Gençlik Merkezi Spor Kulübü elde etti.
 
Finalde Hakkari’yi temsil eden Colemerg Gençlik Spor Kulübü yarışmada büyük başarı elde etti. Kulüp Başkanı Adil Adıyaman elde ettikleri başarı için oyuncularını tebrik etti. 
 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek ise Türkiye Finalinde Hakkari'yi çok güzel temsil eden ve başarılı olan Colemerg Spor Kulübü yönetimine, eğitmenlerini ve halayın sultanları oyuncularını tebrik ederim.Bu yarışmaya katılmamıza katkılarından dolayı Hakkari Valimize, Hakkari Üniversitesi Rektörüne, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş'a , Muhasebeci Kenan Bilicanoğluna teşekkür ederiz. Halk Oyunları Çok zengin ilimizin kültürünün korunması geliştirilmesi ve temsiliyetinin iyi olması için çalışmalarımız devam edecektir.” Dedi.
94034ed4-0867-43f9-88ce-8423ac0e73c5.jpg1cf7f979-92ae-4745-b8c3-c7e2afecd98e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.