Hakkari Genç MEMUR-SEN: Kudüs halkının yanındayız

Hakkari Genç MEMUR-SEN: Kudüs halkının yanındayız

Hakkari Genç MEMUR-SEN tarafından ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıma kararını düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi derslik binası önünde  düzenlenen basın açıklamasına birçok dernek ve sendika temsilcisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üniversite öğrencisi katıldı.Ellerinde değişik pankartlar bulunan kalabalık “Kudüs halkının yanındayız” sloganları atarak tekbir getirdiler.

Burada basın açıklamasını okuyan,Hakkari Genç Memur-Sen Üniversite Komisyon Başkanı Sümeyye Hacıoğlu, Küresel dünya sisteminin çatırdamasıyla ortaya çıkan endişe, emperyalistleri gün geçtikçe daha da korkutmakta ve iktidarlarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu gün geçtikçe derinleştirmektedir dedi. Hacıoğlu,”Ekmeğini şiddet üzerinden kazanan  bu şer odaklarının son hamlesi; bütün inançlarca kutsal sayılan, Yüce Allah’ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği Peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu kısaca “Her şeyin başladığı yer” olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası  Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesidir. Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün, olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır.

Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir. Olarak temin ederiz ki; asla ve asla bu meselenin peşini bırakmayacağız. Bu inanç ve kararlılıkla başta Filistin halkı olmak üzere zulme maruz kalan kim olursa olsun yeryüzünde iyi insanlar halkasını çoğaltıp adil ve yaşanılabilir bir dünya için mücadele etmeye sürdüreceğiz. Mevcut dünya sisteminde, yeni inisiyatif alanları ve yeni sorumlulukların ortaya çıktığı bir süreçle karşı karşıya olduğumuzun bilinciyle, yaşanabilir, adil bir Dünya ufkunu muasır bir sisteme taşıma hedefi ile hareket edeceğiz.

Küresel örgütlerin karşısında örgütsüzlük nedeniyle zayıf düşüp dağılmaya ve mağlup olmaya geçit vermeyecek ve geleceğin teminatı olacak bir örgütlülüğü tesis ederek, inşa ve ihya yolculuğunda insanlık için iyilik meşalesi olma mücadelesini bütün şer ve karanlık zihinlere karşı sürdüreceğiz” dedi.

5-110.jpg3-175.jpg2-228.jpg1-257.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.