Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden önemli çağrı

Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden önemli çağrı

COVİD-19 salgını yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Mart ayına göre vaka sayılarının hızla arttığı kentte vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de can almaya devam ediyor. 

Mart ayı başında en az vaka görülen iller sıralamasında Şırnak'ın ardından ikinci olma başarısı gösteren Hakkari'de son zamanlarda artan vakalar endişe verici boyuta ulaştı. 

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) kentte artan vaka ve ölüm sayılarının eski seviyesine geri dönmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı. 

HGC yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, alınan tedbirlere rağmen vaka artışının devam ettiği bunun en önemli sebebinin ise kurallara riayet edilmemesi olduğu belirtildi. 

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeler ile denetim ekiplerince sahada yapılan uygulamaların tek başına vaka artışının önüne geçilmesinde yeterli olamayacağı vurgulanan HGC açıklamasında, 'Hakkari'nin tekrar maviye dönmesi için hepimizin yapabileceği bir şeyi vardır" denildi. 

Normalleşme için kurallara uyulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Hakkari caddelerinde ciddi bir yığılma ve kalabalık dikkat çekiyor. İlimiz vakalarda sonlardayken artan vaka sayımızla yukarılara doğru çıkmaktayız. Son 1 yıl içinde yüzlerce aile fertlerimizi kaybettik. Gün geldi ilimizde bir günde 12 tane sela okundu. Yasak genelgesi hepimizin yararına olan bir mecburi karardır. Normalleşmek adına kurallara uymalıyız. Aksi takdirde bizim canımız yanmaya devam edecektir. Dün ilimizde izin belgesi ve mecburi görevi olmadan sokağa çıkan yaklaşık 50 vatandaşımıza para cezası kesildi. Birçok esnafımıza da aynı uyarı ve cezalar işlendi. Sizler gelişigüzel yasakları delerek sokağa çıkarak hem kendi hayatınızı hem de ailenizin sağlığını tehlikeye sokmaktasınız. Unutmayalım ki virüs dolaşmaz, biz dolaşıyoruz. Günlük ekmek ve market alışverişinizin dışında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması hususunda Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak sayın halkımıza biz de ricada bulunmayı görev saydık" ifadelerine yer verildi. 

Hakkari halkına aşı konusunda da duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada halka aşı olmaları hususunda bulunuldu ve aşı ile ilgili anlamsız söylemlere kulak asılması çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum