Hakkari EYOF 2017’nin açılışında!

Hakkari EYOF 2017’nin açılışında!

İlk kez Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı EYOF 2017'nin açılışı Erzurum'da yapıldı. Olimpiyatlara Kış Sporlarında etkin olan 9 il arasında bulunan Hakkari'ye de görev verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Avrupa Olimpiyat Komitesince (EOC) Erzurum'da düzenlenen ve Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) 34 ülkeden 675 sporcunun katılımıyla Erzurum Kazım Karabekir Şehir Stadı'nda yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği EYOF’ta Bakanlık personelinin yanı sıra, federasyonlar ve 81 ilden 9 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü görevlendirildi.

Organizasyonda görev alan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kış sporları alanında etkin olan il müdürlerinin görev aldığı EYOF’a Hakkari’ye görev verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı böylesine büyük bir organizasyonda Hakkari adına görev almanın onur verici olduğunu kaydeden Güldal, “Ülkemizde böyle güzel ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak ayrı bir gurur veriyor. Ben değişik ülkelerde organizasyonlara katıldım ama kimse bizim kadar misafirperver ve her ayrıntıyı en ince noktasına kadar düşünmüyor. Bizde bu organizasyonunu en iyi şekilde geçmesi için elimizden gelen bütün gayretleri gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Bu organizasyonunun ülkemiz için, milletimiz için hayırları vesile olmasını, yapılacak müsabakaların dostluğa barışa vesile olmasını ve tüm sporculara başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) , Avrupa’nın 34 ülkesinden 18 yaş altı olimpik sporcuların yarışacağı Dünya’nın en büyük Olimpik Kış Sporları organizasyonu özelliğini taşıyor.

13 Şubat’ta startı verilen ve 18 Şubat’a kadar devam edecek olan EYOF olimpiyatlarnda 800’ün üzerinde sporcu Biathlon, Curling, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Kayak (Alp), Kayakla Atlama, Snowboard, Kayaklı Koşu, ShortTrack branşlarında yarışacak.

resit11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.