"Hakkari Esnafı İflasın Eşiğine Geldi''

"Hakkari Esnafı İflasın Eşiğine Geldi''

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, son günlerde Hakkari'de açılan zincir marketlerin esnafları iflasın eşiğine getirdiğini söyledi.

Hakkari'de Daha önce bir olan marketler zincir sayısının nüfusu az olan ilimizde sayısını üçe çıkartması üzerine birçok esnafın iflasın eşiğine geldiğine dair esnafların kendilerine başvurduğunu ifade eden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, esnafın zor günler geçirdiğini söyledi. Akboğa, "Hakkari'de bir süre önce bir zincir market açıldı. Bu yıl ise sayısını üçe çıkardı. Aldığımız duyumlara göre bu sayı daha da artacak ve mahalle aralarına kadar girecek. Bu zincir marketler yüzünden esnafımız bize müracaat ederek artık siftah bile yapamadıklarını kiralarını ödemekten zorluk çeklerini ödeyemeyeceklerini söylediler.

Hakkari gibi küçük bir yerde esnafımızı bitirecek zincir marketlerin açılması bizleri üzmüştür. Esnaflarımızın bunlarla rekabet etme gücü yoktur. Bizim halkımızdan isteğimiz yerel esnafla alışveriş yapmasıdır. Yerel esnafımızla alışveriş yapılması halinde esnafımız güçlenecektir. Hakkari'nin farklı bir kültür yapısı olmasından dolayı iyi günde kötü günde hep beraberiz. Hakkari'de yaklaşık bin 500 yakın esnaf aktif olarak faaliyet göstermektedir. Zincir marketlerin sayısını artması halinde esnafın çöküşüne neden olacaktır. Halkımızdan isteğimiz zincir marketlerden değil yerel esnaftan alışveriş yapmasıdır" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.