Hakkari Eski Milletvekili Hamit Geylani’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

Hakkari Eski Milletvekili Hamit Geylani’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

23. Dönem Hakkari Milletvekili ve BDP Genel Başkanı Hamit Geylani’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Hakkari eski Milletvekili ve DBP ismini alan BDP’nin daha önce genel başkanlık görevini yapan ve HDP’de de çeşitli görevlerde bulunan Hamit Geylani hakkında “Örgüt Üyeliği” suçlamasından açılan davanın duruşması dün Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, Geylani hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Kararla ilgili Yüksekova Haber Portalı’na konuşan Geylani, 4 kez hapis yattığını hatırlatarak, “Dava, 2011 yılında ben partinin genel başkanı iken Diyarbakır’da DTK’nın bir toplantısına katılmış olmamla ilgiliydi. Mecliste grubu bulunan bir partinin genel başkanı olarak tabii ki o dönemde doğal olarak birçok toplantıya katıldım, konuk oldum. Klişe bir iddianame hazırlanmış ve yüzlerce kişi bu davadan yargılanıyor. Herkese ayrı ayrı ceza veriliyor. Benim sadece toplantıya girişim var, o nedenle ceza verildi. Birileri telefon açmış “toplantı var gelir misiniz” diye. Tabi o birileri birçok kişiyi aramış olabilir” dedi.‘

Bağışıklık kazandım’Kendisi hakkında karar veren hakimlerle empati yaptığında kendilerine kızmadığını belirten Geylani şöyle devam etti: “Onlar benim hakkımda ceza vermeselerdi muhtemelen onlar ceza alacaktı. Böyle bir süreçte normal karşılıyorum. Bence hukukçu olmanın onuru artık ayaklar altına alınmış durumda. Hukukun bağımsızlığı ayaklar altında. Şuanda Bölge İstinaf Mahkemesine temyiz hakkımız var, ardından Yargıtay süreci var. Bu uzun sürebilir ama artık cezalara karşı bağışıklık kazandım.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.