Hakkari Emniyeti korsan taksiciliğe savaş açtı

Hakkari Emniyeti korsan taksiciliğe savaş açtı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte korsan taksilere karşı mücadele başlattı.

 HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ÖZEL

Hakkari’de Trafik Şubesi Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, kentte faaliyet gösteren korsan taksicilere savaş açtı.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alan ekipler, il merkezindeki durakları gezerek bir çok noktada uygulama başlattı.

‘Korsanı bitirmeye kararlıyız’

Hakkâri il Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri; korsan taksiciliği bitirmeye kararlı olduklarını ifade ederek, “Sayıları giderek artıyor. Bu işi yasal çizgiye çekmek için kararlılıkla üzerine gidiyoruz. Hakkâri’de 2017 yılında 8750 araç kontrol edilip 5 araç korsan servis ve korsan taksi yapmaktan işlem yapılmış ve araçlar 60 gün trafikten men edilmiştir. Biz emniyet teşkilatı olarak son derece kararlıyız. Bu işin dönüşü kesinlikle yok” dedi.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan ise Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte korsan taksicilikle mücadele için başlattığı çalışmaları desteklediklerini açıkladı.

Aslan şunları söyledi: "Hakkari il Emniyeti tarafından son zamanlarda korsan taksiclerle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ben de şoförler Otomobilciler Odası Başkanı olarak %100 destekliyorum. Artık toplu taşımada olması gereken esas unsurlar çerçevesinde Hakkari ilimizde yapılması gereken ve yapılacak işlemlerle ilgili gerek emniyet müdürlüğümüz gerek taksici arkadaşlarımız taşıma yapan minibüsçü arkadaşlarımız yaptığımız çalışmalar sonucunda kursunun önüne %90 geçmiş bulunmaktayız. Bu da Hakkari'nin şehirleşme açısından çok önemli önemli bir şey geçen yıldan beri gerek yapılan çalışmalardan gerek ulaşımda inşaatta %100 fark etti büyük bir etken sağlandı. Bu konuda da ben başta Sayın valim belediye başkanımıza emniyet teşkilatı Türkiye'de olduğu gibi insanların seyahat özgürlüğü açısından bizim de bu kurallara koymamız gerekiyor. Korsanın önüne geçmemiz gerekiyor rahat seyahat edebilmemiz için insanlarımızın rahat olabilmesi için çok gerek duyulan bir çalışma bu konuda ben yetkililere çok çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Hakkari’de taksicilik yapan Metin Duran da; Hakkari emniyetinin yaptığı bu çalışmayı desteklediklerini belirterek, "Korsan taksiciliğin önüne geçilmesini istiyoruz  Hakkari'de toplamda 134 ticari taksimiz var yani üç ay öncesinden belki 20 tane sarı taksimiz vardı şu anda bu sayı 100'e ulaştı diye tahmin ediyorum’ şeklinde konuştu.

2-298.jpg3-228.jpg4-198.jpg5-144.jpg6-103.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.