Hakkari Emniyet Müdürlüğünden vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

Hakkari Emniyet Müdürlüğünden vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, kendilerini vali, vali yardımcısı, kaymakam ve özel kalem personeli şeklinde tanıtıp vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı uyarılarda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Emniyet Müdürlüğünün Resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, cep telefonlarından vatandaşları arayarak, kendilerini vali, vali yardımcısı, kaymakam veya özel kalem müdürü olarak tanıtıp, iş adamı, esnaf ve hayırseverleri para yardımı talebinde bulunduğu, kandırdığı ve mağdur ettiği bilgisine yer verildi.

Vali, vali yardımcısı, kaymakam ve özel kalem müdürlerinin telefon ya da herhangi bir iletişim yoluyla vatandaşları arayıp para talep etmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, bu şekilde arayıp para talep edenlere itibar edilmemesi ve derhal ilgili birimlere bildirilmesi istendi.

Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşların, böyle bir durumla karşılaştıklarında 155 polis, 156 jandarma, 112 acil çağrı merkezi veya Asayiş Şube Müdürlüğümüzün 0507 489 00 30 numaralı telefonunu arayarak ihbarda bulunmaları ya da en yakın polis merkezi amirliğine veya cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaları önemle rica olunur. Suçla mücadele çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.