Hakkari Eğitim-Sen'den yeni sezon mesajı

Hakkari Eğitim-Sen'den yeni sezon mesajı

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

HAKARİ OBJEKTİF HABER 

Bugün 2017 - 2018 eğitim öğretim yılının birinci sezonu başladı. Eğitim-Sen Hakkari Şubesi de 18 milyon öğrenci, 900 bini aşkın eğitim emekçisi için bir mesaj yayınladı. 

Sendikanın mesajında 2017-2018 eğitim öğretim yılı, başta öğrencilerimiz, öğretmenler, eğitim emekçileri ve veliler olmak üzere herkes için hayırlı olması istendi.

Kamuda ve eğitimde hayata geçirilen ihraçların gölgesinde yeni bir eğitim sezonuna girildiğine dikkat çekilen mesajda eğitimin niteliğinin daha da kötüleşmesine neden olduğu belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı değişikliklerle eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirdiği savunulan mesajda “Yeni müfredat ve TEOG üzerinden yürütülen tartışmalarda görüldüğü gibi, öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak dışında eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirilmek yerine, eğitimde yaşanan kaosu derinleştirecek adımlar atılmaktadır. İktidarın siyasi-ideolojik hedeflerine göre hazırlanan, bilimsel inceleme ve değerlendirme olmaksızın, pilot uygulama bile yapılmadan hayata geçirilen yeni müfredatın çocuklarımıza verebileceği hiçbir şey yoktur. Sınavlar yoluyla yapılan eleme ve yönlendirmeler, zaten eşit olmayan bir eğitim sistemi içinde yeni eşitsizlikler ve adaletsizlikler yaratmaktadır. TEOG’un kaldırılarak yerine başka bir sınavın gelmesi eğitimde yaşanan kaosu derinleştirmekten başka bir sonuç vermeyecektir. Türkiye’de eğitim sistemi uzun süredir ciddi anlamda alarm verirken, eğitimin temel sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikaları ısrarla sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi:

 Var olan sorunlardan en çok etkilenen kentin Hakkari olduğu kaydedilen mesajda "Öğretmen açığı, derslik pansiyon yetersizliği, dönüştürülmeyen okullar sorunu, okulların fiziki ve araç gereç sorunları biran önce giderilmelidir. Yönetici atamalarında ve görevlendirmelerinde, ek ders karşılığı görevlendirmelerde adalet ve liyakat çerçevesinde hareket edilmelidir.  Öğrencilerimizin laik, bilimsel anadilinde, parasız kamusal nitelikli eğitimden yararlanmaları sağlanmalıdır”denildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.