Hakkari Eğitim-Sen’den 22. yaş mesajı

Hakkari Eğitim-Sen’den 22. yaş mesajı

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Eğitim-Sen’in kuruluşunun 22. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

23 Ocak 1995’te kurulan, Kamu Emekçileri Sendikası’na bağlı Eğitim-Sen 22 yaşına girdi. Sendikanın Hakkari Şubesi Eğitim-Sen’in 22. Yılı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Sendikanın köklerinin 1900’lü yılların başına kadar uzandığı belirtilen mesajda; “Eğitim Sen olarak, 22. mücadele yılımızı kutluyoruz. Her türlü yasak ve engellemeye rağmen birlik, dayanışma ve mücadele anlayışıyla başlattığımız yürüyüşümüzü onurla, dirençle ve kararlılıkla sürdürüyoruz” denildi.

Eğitim Sen’in 22. Yaş kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi: “Sendikamız kurulduğu günden itibaren eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi siyasal çıkarları ve hedefleri doğrultusunda şekillendirmek isteyenlerin karşısında durmuştur. Fiili-meşru mücadele anlayışıyla tüm okullarda, üniversitelerde, yükseköğretimin diğer alanlarında ve eğitim kurumlarında yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklara karşı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Eğitim Sen, ülkemizde yaşanan her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı adaletin, karanlığa karşı aydınlığın, yasaklara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın ve barış içinde bir arada yaşamın savunucusu olmayı sürdürmektedir. Mücadele tarihimiz boyunca iktidarların her türlü baskı, sürgün ve soruşturmalarına, özellikle 15 Temmuz sonrasında gerçekleşen hukuksuz ihraçlar ve açığa almalara, örgütlü mücadelemizi hedef alan her türlü iftira ve yalan propagandaya rağmen “Birlikte Güçlüyüz, Eğitim Sen’de Örgütlüyüz!” şiarıyla, değerlerimizden ve mücadeleci kimliğimizden ödün vermeden geleceğe yürüyoruz! Eğitim emekçilerinin 100 yılı aşan mücadele geleneğinin Türkiye’deki tek gerçek temsilcisi olarak, 22. Mücadele yılımızı kutlarken, geçmişten bugüne savunduğumuz değerlerimizi geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum