Hakkari Eğitim-Sen: Mülakatta keyfiyete son verin

Hakkari Eğitim-Sen: Mülakatta keyfiyete son verin

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Hakkari Şubesi eğitim kurumları yönetici alımları için uygulanan mülakatta keyfiyete son verilmesi çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, Hakkari'de 14 - 30 Temmuz tarihleri arasında yapılan mülakatlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Sendikadan yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirmelerinde yazılı sınavda başarılı olan yönetici adaylarının 14-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılan mülakatta birçok adayı keyfi bir şekilde baraj altında bırakıldığı savunuldu.

Yönetici atama yönetmeliğinde mülakatın etkisinin %20 olduğuna dikkat çekilen açıklamada, adayların baraj altında bırakılmasının keyfi bir uygulama olduğu iddia edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür uygulamaların eğitimde liyakatten uzak ve kadrolaşmaya yönelik girişimler olduğunu, eğitimde büyük sorunlar yaşayan kentimizin eğitim alanındaki sorunlarına hiçbir katkısı olmayacağına inanıyoruz. Eğitim- Sen olarak yıllardır savunduğumuz tüm atamalarda mülakatın kaldırılması ve liyakatin esas alınması gerektiği vurgumuzun ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yıllardır devlet memurluğu ve yöneticilik yapan bu adayların hukuki hiçbir dayanağı olmayan ve mahkeme kararlarınca kaldırılan güvenlik soruşturmasının bahane edilerek keyfi tutumlarla elenmesinde sorumluluğu olanlar hakkında gerekli hukuki ve sendikal mücadeleyi yürüteceğimizi ve bunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum