Hakkari DİSK'ten Kadınlar günü mesajı

Hakkari DİSK'ten Kadınlar günü mesajı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı Genel İş Sendikası Hakkari Şube Başkanı Cihan Kahraman 8 Mart kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

25 Şubat tarihinde kongreye giderek güven tazeleyen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Hakkari Şube Başkanı Cihan Kahraman mesajında, kadınların sesine, sözüne, gücüne her zamankinden fazla ihtiyaç olduğu bir dönemde 8 Mart’ı karşıladıklarını vurguladı.

Son dönemde yaşanan çatışma süreci ve darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’i eleştiren Kahraman,  “OHAL rejimi ile yaratılan anti-demokratik ve hukuksuz ortamı, KHK’larla üyelerimizin ve akademisyenlerin hukukszca işten çıkarılmasını, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetini, kadına tecavüzü yasalaştırma çalışmalarını, çocuk istismarlarının görmezden gelinmesini, kadınların yaşamları ve bedenleri üzerinden teşhir edilme politikalarını yaşadık, hala da yaşıyoruz” dedi.

Kadın emeğine yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Kahraman,  kadın işsizliğinin rekor seviyelerine çıktığını vurgulayarak, 11 milyon kadının ev işi nedeniyle çalışma hayatına katılamadığını söyledi.

Kahraman mesajında şu ifadelere yer verdi “Önümüze konan tüm bu engellere karşı kadınların kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 8 Mart’ın yıldönümünde bu uğurda mücadele vermiş kadınların ruhu ve kazanımlarından güç alarak örgütlü gücümüz ile direndik, direnmeye de devam ediyoruz. Biz emekçi kadınlar bize dayatılan her türlü sömürüye, şiddete, tacize, baskıya ve ayrımcılığa karşı “ARTIK YETER” diyoruz. Dünyanın yarısını oluşturan kadınlar olarak evde, sokakta, okulda, işte ve hayatın her alanında bizleri yok saymaya çalışan zihniyete karşı bugüne inat yarını "hayır"la kuracağımızı ilan ediyoruz! Biz emekçi kadınlar artık susmuyoruz! Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize sahip çıkıyor; eşitlik, barış ve özgürlük için hayatı hep birlikte örgütlüyoruz! Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.