Hakkari Devlet Hastanesinin mağdur ettiği Duman konuştu VİDEO

Hakkari Devlet Hastanesinin mağdur ettiği Duman konuştu VİDEO

Hakkari Devlet Hastanesinde yaşanan ihmalin mağdurlarından biri olan İlyas Duman, Vali Cüneyit Orhan Toprak’tan yardım istedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER /MİMAR KAYA 

Bir süre önce Hakkari Objektif Haber’de yayınlanan “Hakkari Devlet Hastanesinde ihmal zinciri” başlıklı haberin konusu olan İlyas Duman hastane tarafından mağdur edildiğini iddia edip uğradığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi. 

İnternet sayfamızda yer alan “Hakkari Devlet Hastanesinde ihmal zinciri” haberimiz üzerine açıklama yapan Hakkari valiliği iddiaları yalanlamıştı. İddiaların odağındaki İlyas Duman ise taburcu olur olmaz muhabirimize açıklamalarda bulundu. 

20 Kasım tarihinde şiddetli karın ağrısı şikayeti ile Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine başvurduğunu anlatan İlyas Duman, kendisine yapılan ilk tetkikte, soğuk algınlığı, ikinci tetkikte ise gaz sıkışması  teşhisi konulup eve gönderildiğini iddia etti. 

Rahatsızlığı geçmediği için 22 Kasım günü yine hastaneye gittğini belirten Duman, “Ağrı ve kusma şikayetiyle acil servise gittim. Genel cerrahi servisinde yapılan tetkiklerle apandisitimin patladığı tespit edildi. Acilen ameliyata alındım. Hastanenin genel cerrahi servisinde 5 gün yattıktan sonra taburcu oldum” dedi. 

“İKİNCİ DEFA AMELİYAT OLDU”

Ameliyat sonrası dikişlerini aldırmak için hastaneye giden Duman, bu sırada doktoruna karın ağrısının devam ettiğini anlatınca yapılan yeni tetkikler sonucu patlayan apandisitin iyice temizlenmediğini, bunun da bağırsaklarında iltihaplanmaya yol açtığını kaydetti. 

“YAŞADIĞIM ACILARIN ÜSTÜ KAPATILDI”

İkinci kez ameliyat masasına yatırılan Duman, “Göbek bağımdan yukarıya doğru karnım ikinci kez yarıldı. Yaşadığım acıların üstü kapatıldı. Amcam Tahir Duman hastane önünde benim adıma açıklama yaptı. Fakat valilik tarafından haber yalanlandı. Acil servise giden tüm hastalar muayene edilmeden ilaç yazılarak eve gönderiliyor. Bir ay boyunca hastanede ve evde sırt üstü yattım. Büyük bir mağduriyet yaşadım. Bana bu durumu yaşatanlardan şikâyetçiyim ”şeklinde konuştu. 

VALİ TOPRAK'TAN YARDIM İSTEDİ 

Evine çalışan başka biri olmadığı için geçim sıkntısı yşadığını anlatan Duman, “Benim ve ailemin tek geçim kaynağı mahalle bakkalımızdır. Ben bu duruma düşünce bakkalı kapatmak zorunda kaldım. Gıdalarım bozuldu. Ben şimdi yarı insan halimle ne iş yapabilirim. İki kardeşim şeker hastası. Babam hiçbir iş yapmıyor. Evin tek çalışanı bendim. Hem maddi hem de manevi olarak mağdur edildim. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’tan mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi. 

'HAKKARİ DEVLET HASTANESİNDE İHMAL ZİNCİRİ' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.