Hakkari Devlet hastanesinde bıçak parası skandalı! tutuklandı!

Hakkari Devlet hastanesinde bıçak parası skandalı! tutuklandı!

Hakkari Devlet Hastanesi'nde hastalardan bıçak parası almak ile suçlanan Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova, tutuklandı.

DEMİRÖREN HABER AJANSI-DHA-ÖZEL

Hakkari, Devlet hastanesinde ameliyat yapacağı hastasından bıçak parası alırken suçüstü yakalanan Azerbaycan uyruklu Op.Dr.Elnara Mammadova, (38) tutuklandı.

 Hakkari Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Devlet Hastanesinde tedavi olan 8 ayrı mağdur hastalardan bıçak parası adı altında para alındığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

BIÇAK PARASI ALIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Asayiş şube ekiplerinin 3 ay süren Teknik ve Fiziki takip neticesinde Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Elnara Mammadova'nın hasta yakınından daha önceden seri numaraları alınmış bin 500 tl parayı aldıktan sonra suç üstü yakaladı. Yakalanan şahsın çantasından seri numarası alınmış paranın tamamının çıkması üzerine gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sev edilen Op.Dr.Elnara Mammadova,  'İcbar Suretiyle İrtikap suçundan tutuklanarak  Hakkari Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

İCBAR SURETİYLE İRTİKAP NEDİR?

TCK'da "Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir." olarak tanımlanmıştır.

basliksiz-2-025.jpg87-014.jpg874.jpg

3-20190918121040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum