Hakkari Dernekler Federasyonu'ndan 'Tefecilik' açıklaması

Hakkari Dernekler Federasyonu'ndan 'Tefecilik' açıklaması

Hakkari Dernekler Federasyonu (HAKFED) ve bileşenleri 'artan 'Tefecilik olayları ile ilgili açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkezi İstanbul ilinde bulunan Hakkari Dernekler Federasyonu (HAKFED) ve tüm bileşenleri,  son yıllarda hızla artan 'tefecilik' ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hakkari Dernekler Federasyonu ve tüm bileşenlerimizle, özellikle son yıllarda hızla artan ve dün iki hemserimizin hayatlarına mal olan tefecilik kavramını nefretle kınadığımızı belirtmek isteriz.
Öncelikle Van ilimizde yaşayan baba oğul intiharı hepimizi derinden üzmüştür. Cenabı Allah'tan rahmet kederli aileye başsağlığı diliyoruz. Yardımlaşma dayanışma kültüründe belki de örneği olmayan bir halkın bugünlere gelmesi hepimizin canını acıtan bir durum. Maalesef 90'lı yıllardan sonra yaşanan göç, şehirlere yığılma, işsizlik ve ekonomi sıkıntılar zamanla bugünlere gelmemizde büyük rol oynadı. Ama hiçbirimiz bu sisteme teslim olmayacağız. Bizler Hakkarimizin sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, yerel medya, kanaat önderleri 7'den 70'e bu çarpık ve ocak söndüren talana dur demek zorundayız. Bu vesile ile basta Hakkarimiz olmak üzere tüm bölge insanını, STK'ları siyasi partileri, yerel ve ulusal medyayı, valiliklerimizi, emniyet müdürluklerimizi, kanaat önderlerimizi herkesi bu konuda hassas ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda biz Hakkari Dernekler Federasyonu ve bileşenleri olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum