Hakkari Dernekler Federasyonu kuruluyor!

Hakkari Dernekler Federasyonu kuruluyor!

İstanbul da bulunan Hakkari Dernekler Platformu öncülüğünde Hakkari Dernekler Federasyonu kuruluyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Uzun zamandır İstanbul da faaliyet gösteren Hakkari derneklerinin bir üst çatı altında toplanarak çalışmalarında profesyonelleşerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen önemli bir adım atıldı.

Hakkari’yi eğitim, kültür, sanat, turizm ve tanıtım alanlarında çalışmalar yapma, bu doğrultuda önemli lobi faaliyetlerini yürütmeyi hedefleyen ve Hakkarililere daha iyi bir hizmet  etmeyi amaçlayan Dernekler Platformunun yaptığı toplantıda çıkan karar sonucunda Hakkari Dernekler Federasyonunun kurulması kararı alındı.

İstanbul da faaliyet gösteren Hakkari Kültür Derneği ve Hakkari Sosyal Yardımlaşma Derneğinin öncülük ettiği çalışma hakkında bilgi veren İstanbul Hakkari Kültür Derneği Başkanı İsmail Demir,  İstanbul’da ikamet eden Hakkarililer olarak  yıllarca sivil toplum örgütü çatısı altında bir araya gelemediklerini belirtti.

Son iki yıl içinde dernekleşme, kooperatifleşme ve vakıf kurma çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlatan Demir, "İstanbul da Hakkari Kültür Derneği ve Hakkari Sosyal Yardımlaşma Derneğini kurduk. Hakkari’ye ve kültürümüze gönül vermiş arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel adımlar atacağız. Şimdilik derneklerimizin birleşmesi noktasında platform oluşturduk. Bu platform çatısı altında hemşerilerimizi bir araya getirecek kültürel aktiviteler düzenleyerek geniş bir kitleye ulaşmaya çalışıyoruz" dedi. 

Dernekler Platformu öncülüğünde 14 Temmuz 2019 pazar günü "Hakkari'l“ler Kültür Şenliği” düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Demir, bu şenlikle Hakkari kültürünü, sanatını bir şenlik havasında çeşitli eğlencelerle hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti.

“Ters Lale Sosyal Sorumluluk Kooperatifi” kuracaklarını da söyleyen Demir, kooperatifin amacı Hakkari’li genç girişimcilere desten sunmak ve derneklere katkı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

HAKKARI KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU;

1. Ismaıl Demir Başkan,

2. Selim Mavi Başkan yardımcısı,

3. Veysi Yeyişmez Başkan Yardımcısı,

4. Idris Şimşek Sayman,

5. Gül Abbasigil Sekrter,

6. Ferdi Zirek Yönetim Kurulu Üyesi,

7. Ece Tansu Yönetim Kurulu Üyesi,

8. Hazım Öter Yönetim Kurulu Üyesi,

9.Nadir Sönmez Yönetim Kurulu Üyesi,

10. Sadık Kahraman Yönetim Kurulu Üyesi,

11.Aslıhan Özer Karakuş,  Yönetim Kurulu Üyesi,

12 Cahit Baş Yönetim Kurulu Üyesi,

13. Adem Sönmez Yönetim Kurulu Üyesi,

 Tatar Çelik Denetleme Kurulu Başkanı,

 ONUR KURULU;

1. Mustafa Tansu Başkan,

 2. Şinasi Sevmiş Başkan Yardımcısı,

3. Adnan Seven,

4. Nadide Yıldız

5. Nazmi Ddemir.    

HAKKARI SOSYAL YARDIMLASMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU;

 1.Abdulkadir Güzel Başkan,

2. İsmail Güzel Başkan Yardımcısı,

3. Fatma Töre Sekreter,

4. Sultan Dağdeviren Sayman,

 5. Necmettin Özdemir Yönetim Kurulu Üyesi,

 6. Ekrem Öztunç Yönetim Kurulu Üyesi,

7. Halime SevmişŞ Yönetim Kurulu Üyesi,

 Osman Azizoplu Denetleme Kurulu Üyesi.   

1-20190624084212.jpg2-20190624084212.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.