Hakkari Cilo rafting takımı Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Hakkari Cilo rafting takımı Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Hakkari'de yaklaşık 5 ay önce kurulan Rafting takımı katılım yaptıkları iki müsabakada da ödülle döndüler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

12 Nisan 2018 tarihinde Dalam da yapılan uluslararası katılımlı müsabakada madalyayla dönen takımımız, Mayıs ayında Tünceli ilinde yapılan Türkiye şampiyonasında Hakkari Cilo Rafting Team müsabakanın en centilmen takımı seçilirken, Açık Yaş Erkek Takımı Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Müsabaka sonrasında, bir Türkiye üçüncülüğü ve dört madalya ile şehre dönen takım çalışmalarına yoğunluk verdi.

Önüzdeki süreçte hedeflerini büyüten Cilo RaftinTeam, şimdi Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Van’nın Çatak ilçesinde düzenlenecek olan  R4 RAFTİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI III. AYAK REGLAMANI müsabakasına Hakkari ilimizi temsilen “Cilo Rafting Team” katılacak.

Cilo Rafting Takımı bünyesinde gençlerden oluşturdukları takımlar ile çalışmalarını sürdürüyor. Bünyesinde U19 Erkek 2 takım, U19 Kız 2 takım, Open Men 2 Takım, Openwomen 2 takım ve Mix 2 takım olmak üzere toplamda 10 takım oluşturan Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, “Cilo Rafting Team” ile iddialı ve kararlı çalışmalarını sürdürüyor.

HAKKARİ RAFTİNG TAKIMINA SAHİP ÇIKILMALI

Yapılan çalışmalar ve alınan başarılarla ilgili kulüp başkanı Hacı Tansu basına bilgi verdi.
  Tansu, Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneğimizi 2013 yılında kurduk. Yıllarca yaptığımız dağcılık ve doğa sporları tecrübemizi bir çatı altında toplayarak faaliyetlerimizi sürdürdük.

İlimizde sadece dağcılık değil bütün doğa sporlarında faaliyetler yapmaya gayret ettik. Bütün faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz.

Yıllarca değişik bölgelerde rafting sporunun yapıldığını gördük. Kentimizin hemen doğusunda bulunan Zap nehri’nin de boşa aktığını, değişik olay ve kazalarla anıldığına da şahitlik ediyorduk.

Bu bağlamda gençlerimizin spora ve özellikle de doğa sporlarına olan ilgisini değerlendirip ilimizde ilk defa bir “Rafting Takımı” kurduk. Yaklaşık beş ay önce kurdumuz takımımızla, tarihte ilk defa Hakkari ismini rafting arenasında duyurduk.

İki ayrı müsabakaya atıldık ve başarılarla döndük. Şu anda 1 Türkiye üçüncülüğü kupamız ve 8  Madalyamız var. Bu başarı özverili bir şekilde emek veren ve hiçbir şekilde hiçbir kurumdan destek almayan sporcularımızın başarısıdır. Bizler müsabakalara giderken hiçbir rafting malzememiz olmadan gidiyoruz.

“Rakiplerimizin malzemeleri ile yarışıyor, onları geçiyoruz”

  Müsabakalarda rakiplerimizin bin minnet ile malzemelerini alıyoruz, onara karşı yarışıyoruz, onaları geçiyoruz ve başarılı bir şekilde müsabakayı tamamlıyoruz.

Bu durum da her ne kadar centilmence malzemelerini paylaşsalarda elbetteki tepkilerle karşılaşıyoruz. Hal böyleyken önemli bir müsabakada sporcularımızın motivasyonu düşüyor.

Tünceli ilinde yapılan müsabakaya aldığımız tek destek Hakkari Üniversitesinden araç tahsisi idi. Bu nedenle değerli Rektörümüz Prof. Dr Ömer PAKİŞ hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Maalesef sadece hafta sonları antreman yapabiliyoruz. İmkanlarımız dahilinde aramızda para toplayarak araç tutup öğrencilerimizi Zap nehrine çalışmalara götürüyoruz. Sporcularımızın iaşe ihtiyacını kendi imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz ve maalesef yeterli olamıyoruz.

Hakkari Rafting takımına sahip çıkılmalı, gençlerimizin yoğun ilgisiyle karşılanan bu sporun ilimizde geliştirilmesi ve milli takımda Hakkari takımlarının da olabilmesi için elbetteki desteğe ihtiyacımız var.

12 - 16 Eylül 2018 Tarihleri arasında Van’nın Çatak ilçesinde yapılacak olan Rafting Türkiye Şampiyonasına gidecek olan takımımızın desteğe ihtiyacı var

. Sporun dostu Valimizden, Spor İl Müdürlüğümüzden, Üniversitemizden, İş adamlarımızdan. İlimizin bu alandaki başarılı ve tek rafting takımı olan Cilo Rafting Takımına desteklerini bekliyoruz" dedi. 

rafting-1-001.jpgrafting-2).jpgraftingfotograf-erziki-2018--3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.