Hakkari Cilo Dağcılık derneğinden bir ilk daha!

Hakkari Cilo Dağcılık derneğinden bir ilk daha!

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği yeni bir ilke imza atarak ilk sivil “Arama Kurtarma Ekibi” kurdu.

Kurulduğu günden beri dağcılık ve doğa sporları alanında bir çok ilke imza atmakla birlikte toplumsal ve sosyal projeler yürüten Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği şimdi de “Hakkari Arama Kurtarma Timi” kuruyor. 

Cilo Dağcılık Kulübü ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda, kurulacak olan AKUT’un eğitimlerinin verilmesi ve AKUT’ta görev alacak bütün gönüllülerin aynı zamanda birer AFAD gönüllüsü olarak afet durumunda görev alacakları bildirildi.

AFAD UZMANLARINDAN EĞİTİM 

Cilo Dağcılık Kulübünün talebi üzerine Afad uzmanları kurulan AKUT gönüllülerine eğitim vermek üzere, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi eğitim salonunda bir araya geldiler.

Hakkari AFAD Müdürlüğü Eğitim uzmanı Şube Müdürü Resul Karadeniz tarafından “Afet Bilinci” konulu slayt sunum gerçekleştirildi. Salonda bulunan Cilo Dağcılık Akut gönüllülerine Afetler hakkında detaylı bilgi veren Karadeniz, önemli olan afetlerden önce hazırlıklı olmak ve oluşabilecek afetlere karşı gerekli tedbirleri almaktır dedi.

Ardından Hakkari AFAD Müdürlüğü Arama Kurtarma Uzmanı İlhan Akbaş,Hakkari'de herhangi bir kurumda arama kurtarma timinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, Cilo Dağcılık Kulübü bünyesinde kurulan AKUT’un çok önemli olduğunu vurgulayarak, oluşacak afetler durumunda kurtarma standartlarının ne olduğunu, ne gibi yolların izlenmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Yakın tarihte Van ilinde oluşan depremden örnekler vererek kurtarma olayları ile ilgili tecrübelerini paylaştı.
Konu ile ilgili Cilo Dağcılık Başkanı ve “HAKKARİ CİLO AKUT” kurucusu Hacı Tansu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tansu, İlimizde herhangi bir acil afet durumunda AFAD Müdürlüğü kurtarma birimi dışında herhangi bir kurumun veya STK’nın bu alanda yetişmiş elemanı bulunmamaktadır. Bizler de bu işin ehemmiyetini bilerek ilimizde, bölgemizde, ülkemizde oluşacak herhangi bir afet durumunda insanlarımıza yardım etmeyi ve erken müdahale anlamında İl Afad Müdürlüğü ortaklığında hareket ederek gereğini yapmayı amaçlıyoruz. Kulübümüz bünyesinde genç bir yönetimimizin olması ve oldukça başarılı genç sporcularımızın olması, bizlerin kulüp olarak böyle bir sorumluluğu almamız için cesaret verdi. Van depreminde uzman ekipler ile günlerce enkazlarda çalışan biri olarak erken müdahalenin önemini biliyoruz. Bu bağlamda kulübümüz bünyesinde, üyelerimiz ve sporcularımızdan oluşan gönüllü bir Akut ekibi kurmaya karar verdik. Bu düşüncemizi İl Afet Acil Durum Müdürü Sayın Özgür Bostancı ile paylaştık. İl müdürümüzün de projemize destek verebileceklerini dile getirdiler. Hemen akabinde çalışmalarımıza başladık. Bu gün Afet Bilinci ve Tecrübelerle sabit örneklerle başladık. Bundan sonraki süreçlerde bütün gönüllü ekibimizin bilinçli ve donanımlı birer AKUT uzmanı olmaları yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kuracağımız Akut dışında da Kulübümüzün bütün üyeleri ve sporcuları birer AFAD gönüllüsü olarak hizmet etmeye çalışacağız. İlk eğitimimizi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi eğitim salonunda gerçekleştirdik. İlimizin geleceği için bizlere bu imkanları sağlayan AFAD Müdürümüz Sayın Özgür Bostancı’ya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Sayın Reşit Güldal’a ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Sayın Fahri Güldal’ teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' dedi.

2-634.jpg3-518.jpg1-686.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.