Hakkari Belediyesinden çevre temizliği ve çöp uyarısı

Hakkari Belediyesinden çevre temizliği ve çöp uyarısı

Hakkari Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için vatandaşların çöplerini belirlenen saatlerde çıkarmaya özen göstermesi çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi, temiz bir kent için vatandaşlardan duyarlı davranmaları çağrısı yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin sorumluluk alanında çöplerin poşetler ile akşam 20.00- 22.00 saatleri arasında ev veya iş yerlerinin önüne bırakılması istendi.

Dere yatakları ve sulama kanalları çevrelerine, okul ve cami yakınları, minibüs duraklarına, boş arsalara, parklara, park edilmiş araçların altına veya arkasına bırakılan çöplerin büyük çapta çevre kirliliğine neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, çöplerin haşerelerin üremesine, insanların sağlığını tehdit eden mikroplara yol açtığı kaydedildi. 

Çevre temizliği ve çöplerin bırakılma saatlerine ilişkin açıklama yapan Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Mikail Erdal; “Belediyemizin hazırladığı program kapsamında çöplerinizi her akşam 20.00-22-00 saatleri arasında ve poşet içinde, ağızları açılmayacak şekilde evlerinizin yakınındaki çöp toplama alanlarına çıkarınız. Çöp toplama programına aykırı olarak bu saatler dışında çöp çıkaranlara normalde cezai işlem uygulamalıyız tabi bunu istemeyiz. Zamansız çıkartılan ve gelişi güzel yırtık poşetlerde atılan çöpler kent temizliğine ve sağlık açısından çevreye olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Herkes sağlıklı, çağdaş bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Birlikte yaşadığımız kentimizde en temel hak olan temiz çevre için hep birlikte özen gösterelim" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.