Hakkari Belediyesi Newroz etkinliği düzenledi

Hakkari Belediyesi Newroz etkinliği düzenledi

Hakkari Belediye Başkanlığı Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan Nevruz kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi gösteri salonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevruz kutlamasına Belediye Başkan vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Ak-Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Nevruz’un anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmanın ardından belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Erbane ve Halk Oyunları gösteri ekibi sahne aldı.

Erbane ve Halk Oyunları gösterilerinin ardından Hakkari yöresinin kültürünü temsil eden Divan Denbejlerin seslendirdiği Klamlar (Yöresel Uzun Havalar) ve Türkçe, Kürtçe türküler seslendirildi.

nvrz2.jpgnvrz5.jpgnvrz10.jpgnvrz12.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.