Hakkari Belediyesi Nevruz etkinliği düzenledi

Hakkari Belediyesi Nevruz etkinliği düzenledi

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan Nevruz kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi gösteri salonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de Valilik ve belediye tarafından Nevruz Bayramı etkinliği düzenlendi.  Düzenlenen Nevruz etkinliğinde Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epçim nevruz ateşini yaktı.

Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Kahraman, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, İl başkan yardımcısı Abdurrahman Er, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Hakkari Baro Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda, Nevruz’un anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Hakkari Belediye Başkan Vekili Epcim'in nevruz ateşini yapkması ve yapılan konuşmanın ardından da Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan erbane ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Etkinlikte ayrıca Hakkari yöresinin kültürünü temsil eden Divan Denbejlerin seslendirdiği yöresel uzun havalar ve Türkçe, Kürtçe türküler seslendirildi.

2-359.jpg8-073.jpg4-252.jpg3-283.jpg5-176.jpg6-122.jpg

 

dsc_0088.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.