Hakkari Belediyesi dezenfekte çalışması başlattı

Hakkari Belediyesi dezenfekte çalışması başlattı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüsine karşı Hakkari Belediyesi dezenfekte çalışması başlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Türkiye’ye geldiğini açıklamasının ardından tüm ülkede olduğu gibi Hakkari’de de dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Koronavirüsi’nün göründüğü İran ve Irak’a komşu olan Hakkari’de Valiliğinin talimatı üzerine tüm tedbirler ivedilikle alındı. 

Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çarşı merkezini, işyerlerinin kepenklerini ve park halindeki araçları dahi tazyikli suyla yıkadı. 

Daha sonra Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşların yoğun olarak kullandığın alanlar dezenfekte edildi.

Halkın yoğun olarak bulunduğu ortak kullanım alanlarını öncelikli kılarak kurumlar, AVM'ler ve birçok noktada dezenfeksiyon uygulaması yaptı.

Yetkililer, yaşam alanları, okullar, öğretmenevleri, pazar yerleri, şehir tuvaletleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışmalarına devam edileceğini ifade ettiler.

Vatandaşlar ise bu güzel çalışmadan dolayı belediye ekiplerine teşekkür ederek, kendilerinin de gerekli önlemleri aldıklarını söylediler.

1-20200312131413.jpg2-20200312131413.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum