Hakkari Belediye meclis üyelerinden açıklama

Hakkari Belediye meclis üyelerinden açıklama

Hakkari Belediyesinin HDP’li belediye meclis üyeleri yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın dün görülen ve 24 Nisan’a ertelenen duruşması sonrası açıklama yaptılar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) listesinden Hakkari Belediye Meclis üyesi seçilen encümenler HDP İl binasında basın açıklaması düzenlediler. .

HDP İl yöneticilerinin de destek verdiği açıklamayı okuyan Belediye Meclis üyesi Hümeyra Armut, Eşbaşkan Cihan Karaman’ın ilk duruşmasının 17 Şubatta görüldüğü ve sonraki duruşmanın 24 Nisan tarihine ertelendiği hatırlattı. .

Karaman’a yöneltilen suçlamaların belediye iş ve işlemleri ile ilgili olmadığını ileri süren Armut, “Eşbaşkan Cihan Karaman’ın dosyasına eklenen suçlamalar ve dosyada tanık olarak gösterilen şahısların ifadeleri mahkeme heyetini bile güldüren, şaşkına çeviren bir tarzda olmuştur. Hakkâri’de doğup büyüyen, belki de ailesinde doğru düzgün Türkçe bilenin bile olmadığı bir tanığın, belediye başkanımız hakkında yaptığı suç duyurusunu mahkemede  "Kürtçe konuştular ben anlamadım “demesi çelişkiden öte verilmiş rolünü şaşıran bir tiyatro sahnesi gibi olmuştur” dedi.

Seçme ve seçilme hakkına yönelik ihlalleri demokratik hukuk devleti anlayışında ağır tahribatlar yol açtığını savunan Armut, “Biz Seçilmişlere yönelik bu hukuk dışı uygulamalar, Hakkâri halkının seçime olan güvenini bitirme noktasına getirmiştir. Seçimlerin anlamsız hale getirilmesini, demokrasi anlayışı için büyük bir tehlike olarak görüyoruz.  Hukuki denetimden yoksun böylesi kararların keyfi bir biçimde icra ediliyor olması, yani demokrasinin güvencesi ve temeli olan seçme ve seçilme özgürlüğünün yok sayılması demokrasinin inandırıcılığı noktasında telafisi mümkün olmayan kırılmalara yol açmaktadır.  Siyasi iktidarın seçimlerle kazanmadığı belediyeleri, antidemokratik bir şekilde kayyum atayarak belediyeleri halkın iradesine rağmen yönetmeye devam etmesidir. Ülkenin kronikleşmiş siyasal, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünün tek yolunun âmâsız ve fakatsız bir şekilde ülkede insan haklarını, kutuplaşmayı ve demokrasiyi tesis etmektir. 31 Mart seçimlerinde açığa çıkan Hakkâri halkının iradesini, kayyum atayarak gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan "Belediye Seçilmişlerine" kayyum atamaktan vazgeçmeye ve görevlerinden alınmış seçilmiş Belediye Başkanlarının ve Meclis üyelerinin görevlerine iade edilmelerini, dosyaları takip eden ilgili mahkemelerden, bizleri seçmiş olan Hakkâri halkı adına ve demokrasinin gereği olarak talep ediyoruz”  ifadelerini kullandı. 

1-20200218135237.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.